Viborg Golf Salon
Adresse

Golf Salonen

Randersvej 2

8800 Viborg

 

Golf Salonen
 

Golf Salonen ligger smukt og idyllisk mellem viborg-søerne - i pagt med naturen.

Golf Salonen er beliggende helt nede ved søbredden til Nørresø i det smukke parkanlæg Borgvold. Udenfor døren venter et hav af aktiviteter - lige fra leje af vandcykler og robåde til idyllisk sejlads med turistbåden Margrethe I. Borgvold byder ligeledes på en stor legeplads, med masser af "Tumleplads" for de små.

Historisk set:

Salonen og Borgvold har en meget spændende forhistorie. Vi skal helt tilbage til 1339, hvor en tegner på Mallorca blev færdig med et stort landkort, som for første gang viser Jyllands karakteristiske profil. Midt på kortet er vist Jyllands hovedby med det gamle navn "Vibjerg". Og i teksten stod der: "Her krones den danske konge". Der vises en borg med et flot vajende flag, og her finder vi en del af forklaringen på, at den sidste del af byens navn ændres fra "Vibjerg" til "Viborg".

Det hænger sammen med, at Kong Erik Menved befæstede en borg på den store bakke ved søen i 1313 - efter et bondeoprør. Senere kaldes stedet "Borgvold". Den helt store militære betydning fik stedet dog aldrig. I det følgende århundrede blev området udlagt til et smukt parkanlæg, og her opførtes "Salonselskabets Pavillon", tegnet i 1867. Denne pavillon var forløberen for "Salonen" som vi kender den i dag. Da Golf Hotel Viborg overtog "Salonen" blev den bygget om, og er nu indrettet som en hyggelig restaurant med natklub og flotte selskabslokaler.